19 juni | recept lchf blåbärspaj med lchf vaniljsås

Hej vänner!
Igår var vi bortbjudna till ett par kompisar som bjöd på grillade beer can burgers, gott vin och grymt sällskap - vi blev alltså rejält bortskämda. Vi åt och åt och åt, spelade spel och skrattade så tårarna sprutade, haha. Långt efter midnatt brummade vi hem och somnade ovaggade. Tack igen bästa L&M!
Tänkte bjussa på lite recept nu och vi börjar med efterrätten tycker jag! Jag var så himla sugen på blåbärspaj och när man ätit LCHF 2,5 år finns inte ens tanken på att ''fuska'' och göra en vanlig, utan hjärnan är helt inställd på att använda sukrin istället för socker och mandelmjöl istället för vetemjöl.
En hel pajform, receptet hittade jag på Katrins blogg men gjorde om lite:
Blanda ihop 4 dl mandelmjöl, 1,5 dl sukrin melis, 100 g smält smör, 2 ägg och 2 tsk fiberhusk. Häll smeten över blåbären och grädda i ugnen på 200 grader i ungefär 25-30 minuter eller tills ytan blivit gyllene! Äts med fördel när den fått svalna.
Vaniljsåsen är recept från Annas LCHF, här hittar ni det! Jag gjorde dubbel sats och tur var väl det, vi skämdes INTE när det var mer sås än paj haha!
